Actualització en tractaments: Noves dianes i teràpies de rescatDra. Cristina Cortés (Hospital General de l'Hospitalet)

La Dra. Cortés és adjunta de l'Hospital General de l'Hospitalet, on ha exercit la medicina com a especialista en Malalties Infeccioses des del principi de la pandèmia. A més de les seves habilitats clíniques, cal destacar també la seva faceta de recerca, ja que participa en diversos estudis i protocols clínics.


Lipodistròfia: Reparació facialDr. Esteban Martínez (Hospital Clínic)

El Dr. Esteban Martínez és llicenciat en Medicina per la Universitat de Valladolid. L'any 1994 va començar a treballar a la Unitat de Malalties Infeccioses de l'Hospital Clínic de Barcelona. Des de l'any 1996, dedica el seu temps a l'atenció de les persones infectades pel VIH, i des de 2001 imparteix classes de malalties infeccioses a la Universitat de Barcelona com a professor associat de medicina.


Nutrició i hàbits de vida saludablesCarla Estany (Hospital Germans Trias i Pujol)

Carla Estany és diplomada en Nutrició Humana i Dietètica pel Centre d’Ensenyament Superior de Nutrició i Dietètica (CESNID) de la Universitat de Barcelona.

Des del 2004 treballa com a dietista-nutricionista clínica a la Fundació Lluita contra la Sida i a la Unitat de VIH de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol de Badalona, a més de participar en diferents línies de recerca de la Fundació i col•laborar en l’assistència a la planta d’hospitalització.


Taula rodona: Sexualitat i VIHDr. José L. Blanco (Hospital Clínic)

El doctor José Luis Blanco és especialista de la Unitat de Malalties Infeccioses de l'Hospital Clínic de Barcelona. La seva trajectòria inclou, a més de la seva dedicació clínica, la coordinació de la part clínica dels estudis de resistències als antiretrovirals de les cohorts PISCIS, RIS i EuroSIDA.

El Dr. Blanco també exerceix la docència a la Facultat de Medicina de Barcelona i ha participat en la publicació de diversos articles mèdics i projectes de recerca internacionals.

José A. Muñoz (Hospital Universitari Germans Trias i Pujol)

Psicòleg format en Psicologia Clínica i de la Salut. En l'actualitat, treballa a la Fundació Lluita contra la Sida de l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol de Badalona, i a l'Associació Catalana per al Parkinson.

Dins de l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol forma part de l'equip de psicologia de l'Hospital de Dia i de la Unitat de VIH. Les tasques que desenvolupa estan centrades en l'assistència a persones amb VIH, la recerca científica a partir d'estudis i publicacions relacionades amb la psicologia de la salut, i en la docència relacionada amb aquest mateix àmbit.

Rafael Ruiz (Gabinet Psicològic NOSTRUM)

Llicenciat en Psicologia, terapeuta Gestalt, i expert en drogodependències i sida. Des de la seva fundació dirigeix el Gabinet Psicològic NOSTRUM per a Gais, Lesbianes, Bisexuals i Transsexuals i ha col•laborat al llarg de la seva vida professional amb diferents entitats i mitjans de comunicació relacionats amb la població LGTB.

ico_close