Envellir amb VIH. Què ens esperaDr. Esteban Martínez (Hospital Clínic)

El Dr. Esteban Martínez és llicenciat en Medicina per la Universitat de Valladolid. L'any 1994 va començar a treballar a la Unitat de Malalties Infeccioses de l'Hospital Clínic de Barcelona. Des de 1996, dedica el seu temps a l'atenció de les persones amb VIH i, des del 2001, imparteix classes de malalties infeccioses a la Universitat de Barcelona com a professor associat de medicina.


Taula Rodona: Abordatge de l'atenció mèdica als HSH (Homes que tenen Sexe amb altres Homes)Dr. Adrià Curran (Hospital Vall d'Hebron)

El Dr. Adrià Curran és llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Especialista en Medicina Interna, va fer la residència a l’Hospital Vall d'Hebron. En l’actualitat, és metge adjunt de l’Hospital Vall d'Hebron, on treballa a l'Hospital de Dia d’Infeccioses.Dr. Christian Manzardo (Hospital Clínic)

El Dr. Christian Manzardo és llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Padova (Itàlia) amb un treball de final de carrera sobre adherència i qualitat de vida en nens en tractament antiretroviral.

En l'actualitat és coordinador d'assaigs clínics sobre el trasplantament hepàtic en persones VIH positives a l'Hospital Clínic de Barcelona. És metge adjunt de l'Hospital Clínic i, paral•lelament, està fent el seu doctorat a la Universitat de Barcelona amb una tesi sobre el diagnòstic tardà del VIH.


Sra. Mercè Pérez (Hospital Vall d'Hebron)

Mercè Pérez és llicenciada en Infermeria des de 1972 i sempre ha desenvolupat la seva carrera com a infermera a l'Hospital Vall d'Hebron, dedicant-se principalment a l'àrea assistencial. Des de fa un any, porta la consulta d'infermeria per als pacients de VIH, que depèn del servei de Malalties Infeccioses.

Importància de l'adherència al tractament antirretroviral en la transmissió del VIHDr. Hernando Knobel (Hospital del Mar)

El Dr. Hernando Knobel és llicenciat en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona el 1981. L'any 1987 va aconseguir el seu doctorat en aquesta mateixa universitat. En l'actualitat és cap clínic de Medicina Interna-Infeccioses de l'Hospital del Mar i Professor Associat de Medicina a la Universitat Autònoma de Barcelona.

La seva principal àrea d'investigació se centra en els aspectes clínics de la infecció del VIH, especialment en adherència al tractament antiretroviral.


Debat: Tractament antirretroviral, ¿començar aviat o esperar?Dra. Mar Gutiérrez (Hospital de la Santa Creu i Sant Pau)

La doctora Mar Gutiérrez és llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona el 1998. L'any 2004 es va especialitzar en Medicina Interna a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona.

Actualment, a més d’investigadora, és metge assistencial en la Unitat de VIH de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona.

Dra. Gracia Mateo (Hospital de la Santa Creu i Sant Pau)

La doctora Gracia Mateo és llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona. L'any 2004 es va especialitzar en Medicina Interna a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona.

En l'actualitat és metge assistencial en la Unitat de VIH, a més d'investigadora, a l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona.ico_close