1981-2011: 30 anys de VIH/SidaDra. Caterina Mieras (Hospital Vall d'Hebron)

La Dra. Caterina Mieras, és especialista en Dermatologia, formada a l'Hospital Clínic i a l'Hospital Vall d'Hebron. És una dona amb una llarga trajectòria científica i política. Ha sigut Consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya amb el Govern de Pascual Maragall, i actualment és diputada socialista al Parlament de Catalunya. El 1981 va ser reconeguda, a Catalunya, i internacionalment, per el diagnòstic d'un Sarcoma de Kaposi, el primer cas de SIDA de l'Estat espanyol.


Ferran Pujol (Projecte dels NOMS-Hispanosida)

Diagnosticat amb el VIH el 1986, Ferran Pujol és un activista amb una extensa trajectòria en la lluita contra la sida. El 1993, va fundar el Projecte dels NOMS i va promoure el Tapís Memorial de la Sida i el Memorial Internacional de la Sida a Catalunya. Pujol ha estat promotor de diverses iniciatives com són les Marxes Ciutadanes per a l'Accés Global als Tractaments de la Sida, la construcció del Memorial Permanent de la Sida a Barcelona i la fundació de l'Associació per al Trasplantament d'Òrgans a persones Seropositives, entre altres. El seu darrer projecte ha estat la implementació del BCN Checkpoint, el primer centre comunitari a Espanya per la detecció del VIH i altres ITS en homes que tenen sexe amb homes.


2011: Què hi ha de nou en el tractament del VIH?Dr. Daniel Podzamczer (Hospital de Bellvitge)

El Dr. Daniel Podzamczer és llicenciat en Medicina per la Universitat de Buenos Aires (Argentina). Actualment, és director del Programa de VIH i Sida a l'Hospital de Bellvitge i autor de diversos articles en publicacions científiques.
Al llarg de la seva carrera, ha centrat gran part de les seves investigacions en les àrees de teràpia antiretroviral i complicacions derivades de la SIDA.


Coinfecció VIH/VHC: Nous tractaments,
noves infeccionsDr. Josep Mallolas (Hospital Clínic)

El Dr Mallolas es va llicenciar en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona l´any 1983, és especialista en Medicina Interna i Malalties Infeccioses. Actualment, a més de professor associat de medicina a la Universitat de Barcelona, és Consultor Sènior del Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Clínic de Barcelona i responsable de l'Hospital de dia d'Infeccions.


Reptes de futur: Cap a la vacuna i la curacióDr. Ventura Clotet (Hospital Germans Trias i Pujol)

El Dr. Clotet és llicenciat en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona En l'actualitat és cap de la Unitat de VIH de l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol de Badalona. Una de les principals preocupacions del Dr. Clotet ha estat la de garantir l'assistència integral de les persones vivint amb VIH/Sida i per això va fundar  l’any 1992 la Fundació Lluita contra la Sida que presideix des d’aleshores.  L’any 1993 va  posar en marxa  el  primer  laboratori  de  retrovirologia  de  Catalunya  gràcies  a  la col·laboració entre la Fundació La Caixa i la Fundació Lluita contra la Sida.


Dr. Josep M. Gatell (Hospital Clínic)

El Dr. Josep M. Gatell es va llicenciar en Medicina l'any 1976 a la Universitat de Barcelona i es va doctorar a la mateixa Universitat el 1981. Va fer la residència en Medicina Interna a l'Hospital Clínic de Barcelona i es va especialitzar en Malalties Infeccioses. Actualment és Consultor Senior i Cap del Servei de Malalties Infeccioses i sida de l'Hospital Clínic i Catedràtic de Medicina de la Universitat de Barcelona.
El Dr. Gatell forma part del Comitè Director d'EuroSIDA, una acció concertada amb la Comunitat Econòmica Europea per analitzar les característiques de la sida a Europa i coordinar estudis multicèntrics.ico_close