Els inhibidors de la integrasa:
Present i futur en el tractament antirettroviralDra. Susana Benet (Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, Badalona)

La doctora Benet és llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona. Actualment és metge internista a l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona i forma part de l'equip de recerca d'IrsiCaixa. En aquests moments, la doctora Benet investiga la immunopatogènesi viral, concretament la transmissió viral mitjançant les cèl·lules dendrítiques.


El tractament com a prevenció del VIH:
Cal més evidència?Dr. Jorge del Romero (Centro Sanitario Sandoval, Madrid)

El doctor Jorge Del Romero és llicenciat en Medicina per la Universidad Complutense de Madrid. En l'actualitat és director del Centro Sanitario Sandoval de Madrid i entre les seves principals línies d'investigació es troben l'efectivitat preventiva del tractament antiretroviral i la reproducció en parelles serodiferents.


Flora bacteriana: La nova aliada en el control de
l'envelliment prematur per VIH?Dr. Roger Paredes (Hospital Germans Trias i Pujol, Badalona)

El doctor Roger Paredes és metge de la Unitat de VIH de l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona. Actualment el seu equip d'investigació treballa per desenvolupar estratègies per incidir en el microbioma i la reconstitució immunològica, com també en la disminució de la inflamació crònica associada a la infecció per VIH.

Infermeria i VIH/Sida: De les 'trinxeres' a la cronicitatFrancesc Soler

Francesc Soler és llicenciat en periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha treballat 15 anys a Catalunya Ràdio on, entre d'altres, ha editat els informatius i a dirigit i presentat El Matí de Catalunya Ràdio. Al 2014, ha presentat dos llibres, "Un perfil propi, converses amb Santi Vila" i "Homonots, converses amb 10 gais que han obert camí". Actualment, col·labora analitzant l'actualitat a diferents programes de TV3, TVE i de Rac-1. Amés a més, Francesc Soler és membre del Comitè Assessor Comunitari de l'HIVACAT (el programa català per al desenvolupament d'una vacuna del VIH).

Carmen Alcalde (Hospital Germans Trias i Pujol, Badalona)

Carmen Alcalde és diplomada en infermeria per la Universitat Autònoma de Barcelona, (escola de la Vall d'Hebron). Alcalde treballa a l'Hospital de Dia de VIH del Hospital Germans Trias i Pujol des de de la seva creació l'any 1990. A més de desenvolupar una activitat assistencial, és la infermera encarregada de la consulta de ginecologia i forma part del servei del control del Virus del Papil·loma Humà.

Jordi Puig (Hospital Germans Trias i Pujol, Badalona)

Jordi Puig és diplomat en Infermeria per l'Escola Universitària d'Infermeria Gimbernat. Des de l'any 2001 treballa a l'Hospital Germans Trias i Pujol on, entre d'altres funcions, exerceix d'infermer principal del grup de recerca de toxicitat i noves estratègies de tractament per a pacients amb VIH. Puig és també coordinador d'assajos clínics a la Fundació Lluita contra la Sida.

Emma Fernández (Hospital Clínic, Barcelona)

Emma Fernández és diplomada en Infermeria per la Universitat de Barcelona. Des de l'any 2001 treballa com a infermera en el Servei d'Infeccions de l'Hospital Clínic de Barcelona, i és la infermera de referència de l'Hospital Virtual. Entre els seus interessos professionals es troba l'atenció de les persones amb VIH/sida des d'una perspectiva biopsicosocial.ico_close