La fragilitat relacionada amb l'envelliment
en les persones amb VIHDra. Esteban Martínez (Hospital Clínic, Barcelona)

El Dr. Esteban Martínez és llicenciat en Medicina per la Universitat de Valladolid. Des del 1994 treballa a la Unitat de Malalties Infeccioses de l'Hospital Clínic de Barcelona i des de 1996 hi atén persones infectades pel VIH. Des del 2001 és, també, professor associat a la Universitat de Barcelona on imparteix classes sobre malalties infeccioses.


Curar l'hepatitis C: Missió acomplerta?Dr. Manuel Crespo (Hospital Vall d'Hebron, Barcelona)

El Dr. Manuel Crespo és especialista en Medicina Interna i, des de l'any 2000, treballa al Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona. En aquests anys, la seva carrera s'ha centrat en la cura i el tractament de les persones coinfectades pel VIH i el VHC, i ha viscut d'a prop l'impacte dels nous fàrmacs d'acció directa en la probabilitat de curació del VHC. El Dr. Crespo és, també, un dels coordinadors del panell d'experts per a l'elaboració de la "Guia pràctica sobre el maneig de les hepatitis virals en pacients infectats per VIH" de GESIDA (Grup d'Estudis sobre la Sida)


VIH: El futur del tractamentDr. Jospe Maria Gatell (Hospital Clínic, Barcelona)

El Dr. Josep M. Gatell es va llicenciar en Medicina a la Universitat de Barcelona l'any 1976 i cinc anys després s'hi va doctorar. Va fer la residència en Medicina Interna a l'Hospital Clínic de Barcelona i es va especialitzar en Malalties Infeccioses. És consultor sènior i cap del Servei de Malalties Infeccioses i Sida del Clínic i catedràtic de Medicina de la UB. El Dr. Gatell també forma part del Comitè Director d'EuroSIDA, una acció concertada amb la Comunitat Econòmica Europea per analitzar les característiques de la sida a Europa i coordinar estudis multicèntrics.

Viure amb VIH: Dir-ho o no dir-ho...Taula Rodona

En aquesta jornada es va portar a terme una taula rodona dedicada a una decisió que tots els qui som VIH+ hem hagut d'afrontar des del mateix moment del diagnòstic: dir-ho o no dir-ho. S'hi va poder reflexionar sobre alguns aspectes a tenir en compte quan ens plantegem si ens convé compartir o no amb els altres que som VIH+. Es tracta d'una decisió personal amb unes conseqüències socials que hem de tenir presents a l'hora de decidir dir-ho o no dir-ho. Tanmateix, si les persones que vivim amb el VIH no ens fem visibles, a ulls de la societat es perpetuaran els estereotips que l'associen a sectors marginals o conductes reprovables.ico_close