Noticies del cor:
VIH i problemes cardiovascularsDr. Esteban Martínez (Hospital Clínic, Barcelona)

El Doctor Esteban Martínez és Consultor Sènior del Servei d'Infeccions de l'Hospital Clínic i Professor Associat de Medicina de la Universitat de Barcelona. És membre de GESIDA (Grupo Español para el Estudio del SIDA), sent coautor de diverses de les seves recomanacions, també és membre de l'European AIDS Clinical Society i de la Societat Espanyola d'Investigació Òssia i del Metabolisme Mineral.


De virus, bacteris i altres microorganismes:
Com ens afecten les ITSDr. Pep Coll (BCN Checkpoint / IrsiCaixa)

El Dr. Pep Coll ha col·laborat en diversos projectes de prevenció del VIH, especialment a l'Àfrica, on va treballar per Metges del Món. Actualment és metge a la Unitat de VIH de l'Hospital Germans Trias i Pujol, és investigador de l'Institut de Recerca de la Sida-IrsiCaixa i participa en diversos estudis de vacuna terapèutica del VIH. A més, el Dr. Coll també és el responsable mèdic dels centres comunitaris BCN Checkpoint i BCN PrEP Point, gestionats per l'ONG Projecte dels NOMS-Hispanosida.

Trasplantament amb cèl·lules mare:
tan a prop i alhora tan lluny de la curació del VIHDr. Javier Martínez – Picado (IrsiCaixa)

El Dr. Javier Martínez-Picado va obtenir el seu doctorat en Microbiologia per la Universitat de Barcelona, on també va impartir classes com a professor associat. Posteriorment es va dedicar a investigar el VIH i la Sida a la Harvard Medical School de Boston. A la actualitat és investigador a l'Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa de Barcelona, on dirigeix el grup de Retrovirologia i Estudis Clínics. El Dr. Martínez-Picado també és professor associat de la Universitat de Vic.


Taula Rodona: (Trans)missió impossible:
Indetectable = IntransmissibleMichael Meulbroek (Projecte dels NOMS-HISPANOSIDA)

Diagnosticat de VIH el 1986, Michael Meulbroek és un dels activistes europeus de més llarga trajectòria. Cofundador de Projecte dels NOMS-Hispanosida el 1993, en l’actualitat n’és president. El 1998 va ser membre cofundador d’ATOS (Associació per al Transplantament d’Òrgans a Seropositius) i l’any 2006, va promoure BCN Checkpoint, el primer centre comunitari a l’estat espanyol per a la detecció del VIH i altres ITS adreçat a homes que tenen sexe amb homes.ico_close